Mark van der Poel

Mark van der Poel kiest voor Hooglander natuurvlees

Een slager en diervriendelijk. Dat lijkt een tegenstelling. Maar Mark van der Poel legt uit, dat het elkaar beslist niet bijt. “Ik verkoop bijvoorbeeld echt geen plofkippen, maar Tante Door kip. Ze leven in een landelijke en schone omgeving, krijgen de tijd om te groeien en géén hormonen of antibiotica toegediend. De klant krijgt dus gegarandeerd een gezond stukje vlees, met veel meer smaak dan een massaproduct. Mijn varkens zijn evenmin massaproducten maar Doerak Hollands varkensvlees, waarvan ik zeker weet dat ze een goed leven hebben gehad. Bovendien is het een product uit eigen streek en de herkomst daardoor controleerbaar.”

Al is Mark aangesloten bij de Keurslager organisatie, hij bepaalt zelf wat er in de winkel komt. Zijn streven is daarbij het scharrelvleesassortiment uit te breiden.

De Schotse Hooglander is eerlijk vlees en de smaak is voortreffelijk. Zo goed zelfs, dat iemand die bij mij allang in de winkel vlees kocht alleen voor haar man zelf ook weer vlees is gaan eten. Betere reclame is er niet. Echt, je proeft het.”

Het vlees is echt heerlijk! Het is donkerrood en zit vol sap. Vandaar dat ik altijd aanraad het na het braden eerst even te laten rusten in zilverfolie. Op die manier houdt het vlees z’n vocht vast en behoudt zo z’n sappigheid en bite. Het enige wat je hoeft toe te voegen, is een beetje peper en zout; dat is alles. De hamburgers smelten werkelijk op je tong en de filet americain is uniek, want hij is wat ruller wat de smaak ten goede komt.”

Bereiding groot vlees

Mark van der Poel

Geesterduin 33
1902EJ Castricum
0251653382

Openingstijden

maandag 07:30 - 18:00
dinsdag 07:30 - 18:00
woensdag 07:30 - 18:00
donderdag 07:30 - 18:00
vrijdag 07:30 - 18:30
zaterdag 07:30 - 17:00
zondag 10:00 - 15:00